Karijera

Raditi u Jumbu

Na zaposlenog u JUMBU, ali i u cijeloj Balfin grupaciji, gleda se kao na dodatnu vrijednost kompanije.
Raditi u JUMBO znaci osjecati se poštovano jer se prema svim uposlenim odnosimo korektno i sa uvažavanjem.
Mišljenje zaposlenih u JUMBO je uvijek dobrodošlo, razmatra se i uključuje u donošenje odluka.
U Jumbu cijenimo i promoviramo visoke radne učinke, samo u toku prošle godine smo imali 20 unapređenja na važne pozicije unutar kompanije.
Vjera u naše zaposlenike, prepoznavanje mišljenja, cijenjenje zasluga i njihovog doprinosa, motiviraju naše zaposlenike i pomažu im na putu napredovanja i uspjeha.

 

Proces zapošljavanja/ Proces selekcije

Postoji nekoliko faza u prijemu usposlenika u radni odnos.
⦿ Prva faza jeste oglašavanje za popunjavanje slobodnih radnih mjesta sa internim osobljem. U slučaju da baza podataka i interne aplikacije ne ispunjavaju tražene kriterije, započinjemo odmah sa eksternom kampanjom zapošljavanja i oglašavanja.
⦿ Ljudski resursi oglašavaju slobodna radna mjesta na web lokaciji tvrtke i na medijima, društvenim mrežama ili različitim internetskim portalima gdje je naveden rok za prijavu i minimalni period tijekom kojeg kandidati moraju dostaviti potrebnu dokumentaciju.
⦿ Prikupljanje i analiza svih prijava kandidata.
⦿ Proces odabira započinje testiranjem. Kao nužni minimum uzimaju se logički testovi i testovi ličnosti
⦿ Ako kandidati polože ove testove, tada se pozivaju na intervju. U ovoj fazi, HR preporučuje kandidata za drugi krug razgovora, za zaposlenje ili ga ostavlja u bazi za druga radna mjesta koja se u budućnosti mogu otvoriti u kompaniji.
⦿ Priprema se službena ponuda zaposlenja.
⦿ Zapošljavanje i upoznavanje novih radnika sa kompanijom i osobljem.

Šta Jumbo nudi?

JUMBO poštuje i strogo provodi Kodeks o zapošljavanju i sve njegove zakonske odredbe i akte, pružajuci uposlenicima puna prava i slobode. Pogodnosti ovise o kategoriji, nivou i lokaciji radnog mjesta.
⦿ JUMBO ulaže u svoje zaposlenike stalno ih razvijajući i osposobljavajući.
⦿ Kao dio Balfin Grupe, obuka zaposlenika i profesionalni razvoj su fokus menadžmenta za ljudske resurse. S namjerom kontinuiranog ulaganja u profesionalni razvoj, JUMBO provodi različite obuke tokom cijele godine. Svi treninzi su različiti, jer su i radna mjesta dinamična i međusobno različita.
⦿ Kad JUMBO investira u profesionalni razvoj svojih zaposlenika, omogućava njegovo promoviranje kroz kontinuiranu praksu. U samo godinu dana implementirano je više od 20 promocija.
⦿ Kao JUMBO zaposlenik, imaćete mogućnost za naredak u karijeri i profesionalnom razvoju.